Zigbee schakelmateriaal & verlichting
Op de pagina vind je onze Zigbee dimmers, Zigbee schakelaars en Zigbee lampen. Wil je meer weten over de eigenschappen van deze zigbee dimmers, schakelaars en lampen en hoe je deze het beste kunt toepassen? Klik dan hier voor meer informatie.
- 16mm verdiept
- Kleine inbouwdiepte (41mm)
- IP54 (badkamer)
- Zaagmaat Ø88mm
- Zigbee
- IP54 (badkamer)
- Multicolor + instelbaar wit 2700K-6000K
- Zaagmaat Ø75mm
- Zigbee
- IP54 (badkamer)
- Multicolor + instelbaar wit 2700K-6000K
- Zaagmaat Ø75mm
- Goedkope tastdimmer
- Zigbee
- MIN, MAX & Speed instelling
- Kleine inbouwdiepte
- Goedkope tastdimmer
- Zigbee
- MIN, MAX & Speed instelling
- Kleine inbouwdiepte
- Goedkope tastdimmer
- Zigbee
- MIN, MAX & Speed instelling
- Kleine inbouwdiepte
- Goedkope tastdimmer
- Zigbee
- MIN, MAX & Speed instelling
- Kleine inbouwdiepte
Zigbee dimmers & lampen
Domme led lampen slim bedienen. Dat kan met deze smart led dimmers met vertrouwde druk/draaiknop of in een moderne dimmodule. De slimme dimmers zijn in de meeste domoticasystemen in te laden, maar kunnen ook als normale (“domme”) dimmers gebruikt worden.
Geschikte domoticasystemen voor Zigbee dimmers:
- Google Home/Nest (via een Zigbee hub)
- Amazon Alexa
- Philips Hue
- Homey
- Futurehome
- KlikAanKlikUit
- Aduro Smart
- Samsung SmartThings
- WINK
- IKEA Dirigera
Waarom deze Zigbee dimmers?
Het grote voordeel van de EcoDim smart dimmers is dat er een MIN (en bij de meeste een MAX) afstelling is waardoor je de lampen altijd op de dimmer kunt afstellen en zo het maximale dimresultaat uit iedere led lamp kan halen. Verder is er 200W en 250W aan led vermogen op aan te sluiten, waardoor je niet beperkt wordt in het aansluitvermogen. De installatie gaat op dezelfde manier als een normale led dimmer, gewoon middels een 2-draads aansluiting (fase- en schakeldraad).
De dimmers met druk/draaiknop zijn geschikt voor alle merken afdekmateriaal, zodat je ook hierin niet beperkt wordt. Alle Zigbee dimmers in ons assortiment passen in alle standaard inbouwdozen. De dimmers werken allemaal op fase afsnijding en zijn hierdoor geschikt voor álle dimbare Ecobright led lampen evenals voor 95% van alle dimbare led lampen in de markt.
Draaidimmer, dimmodule of een andere Zigbee dimmer?
Het simpele grote verschil tussen de draaidimmers en de dimmodules is de knop. De smart draaidimmers hebben de vertrouwde druk/draaiknop terwijl de dimmodules met een pulsdrukker bediend moeten worden.
Andere verschillen zijn dat de dimmodules iets meer vermogen (tot 250W) aan kunnen, kleinere inbouwdiepte (19.8mm) hebben, over een Speed afstelling beschikken en zowel 2-draads als 3-draads aangesloten kunnen worden.
Voor alle dimmers geldt dat ze zowel met schakelmateriaal als via de smarthome app bediend kunnen worden.
Zigbee wandschakelaars worden ook wel draadloze schakelaars genoemd. De Zigbee wandschakelaars zijn ervoor gemaakt om gemakkelijk verbinding te maken met andere smart devices en deze op een eenvoudige manier te kunnen bedienen.
Het grote voordeel is namelijk dat je deze wandzenders gemakkelijk kan plaatsen waar je maar wil. De Zigbee wandschakelaars werken namelijk op batterijen en zijn met dubbelzijdig tape overal te plaatsen.
Verder heb je bij de Zigbee dimmers nog de keuze voor een stekkerdimmer en een inline dimmer. Zo heb je voor elke situatie een geschikte Zigbee led dimmer.
Waarom een Zigbee wandschakelaar?
Er zijn veel verschillende soorten smart devices, wanneer slimme Zigbee producten Touchlink ondersteuning hebben betekent dat je deze producten gemakkelijk kan koppelen aan deze draadloze schakelaar. Wij verkopen bijvoorbeeld slimme Zigbee druk/draai inbouwdimmers, slimme Zigbee dimmer modules en slimme Zigbee led verlichting.
Deze slimme producten hebben allen naast Zigbee ook Touchlink ondersteuning en zijn dus te koppelen aan deze Zigbee wandschakelaars. Zo kun je bijvoorbeeld een draadloze wisselschakeling creëren met onze Zigbee druk/draai dimmer of door een Zigbee module net voor een groep lampen te plaatsen deze complete groep bedienen met de draadloze schakelaar.
Tenslotte zou je ook Zigbee led lampen kunnen aansturen en dimmen middels deze schakelaar. De lamp moet dan wel voorzien zijn van een Touchlink ondersteuning. Ideaal dus wanneer je iets wil bedienen, maar geen zin hebt om de draden te trekken, of hier geen mogelijkheid voor is.
Wat zijn de verschillen tussen de Zigbee wandzenders?
De Zigbee wandschakelaars zijn in de kleuren wit en zwart en in drie verschillende types leverbaar. Er zijn wandzenders waar je één groep mee kan aansturen, twee groepen of vier groepen. Bij de twee en vier groepen schakelaar kun je ook twee en vier verschillende Touchlink zones instellen. De Friends of HUE schakelaar heeft geen touchlink ondersteuning en is alleen geschik voor de Philips HUE controller, deze schakelaar is ook zichtbaar in de app.
De Zigbee schakelaars zijn vaak niet in een smart home app zichtbaar (wel in Homey), maar juist handiger voor het direct koppelen middels Touchlink. De middenplaat van deze Zigbee wandzender is 55x55mm en is hiermee ook passend te maken in verschillende bekende merken afdekramen. Zoals de meeste series van Berker, Gira, Jung en Merten.
Heb je nog vragen of meer hulp nodig bij het kiezen van de juiste draadloze schakelaar neem dan gerust contact op met onze klantenservice.
Zigbee verlichting
Tot slot vind je op deze pagina Zigbee verlichting. Deze verlichting is direct via jouw Zigbee hub/app aan te sturen en te dimmen.
Zigbee spots
Op deze pagina vind je verschillende soorten Zigbee spots. Zo vind je hier twee Zigbee GU10 spots. Deze zijn verkrijgbaar in de lichtkleuren 2000K-4000K en 2700K-6500K/RGB.
Ook zijn er twee Zigbee inbouwspots verkrijgbaar. De lichtkleur van deze inbouwspots is 2700K-6000K/RGB. Deze inbouwspots zijn verkrijgbaar als witte inbouwspot en zwarte inbouwspot.
Wanneer je jouw Zigbee inbouwspot wilt wegwerken in het stucwerk, dan kies je voor de trimless inbouwspots. Ook deze spots hebben een lichtkleur van 2700K-6000K/RGB en zijn verkrijgbaar als witte stucspot en zwarte stucspot.